Att ha varit på vift.

 

Nä, det gick inte längre.

Vi drog till Mallorca en vecka.

En vecka fylld med mjuk värme, badkarsvarmt hav, tid i skuggan och två pojkar som badade från de klev upp tills de stupade i säng. Jag har varit sömnig non stop; tar det som ett tecken på att jag gått ner i varv – gäspat stort under dagarna och varit beredd att somna klockan sju på kvällen om det nu hade varit socialt acceptabelt. Detta var första veckan på snart två år som jag inte öppnat arbetsdatorn EN ENDA GÅNG. Inte en enda! Annars har jag, varje dag, sen november förrförra året öppnat den minst en gång. Klart det tär. Klart man får vara sömnig då.

Så sorry för några dagars längre tystnad här, men jag var upptagen med att varva ner, komma ikapp, hämta mig – småslumra under segelduk och dyka med cyklop bredvid pojkarna på jakt efter snäckor och fiskar och annat spännande.Jag uppmuntrar inte på något sätt någon att resa med att skriva det här, men det restes efter konstens alla regler – vaccin och covidtest och hälsodeklaration till spanska myndigheten och munskydd (HERREGUD vad man använder munskydd i spanien vs hemma?! Vi är verkligen inte vana, men helt klart varit mer skyddad under den veckan än på gågatan i Malmö till exempel) och jag vet att någon av er säkert blir jättearg på mig nu  men då får det så vara. Vi reste. Vi valde. Och vi valde en vecka med medelhavet för första gången på flera år.

I helgen kom vi tillbaka och sen rivstartade jag med att starta arbetsveckan i Köpenhamn (nytt covidtest, om en vecka är mitt danska coronapass klart så då slipper jag det) och min hjärna fattade INGENTING den första dagen – men mer om det sen.

Ville bara säga att jag lever. Nu lite mer än innan <3

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ha varit på vift.

 1. Du är en av få som verkligen tagit ditt ansvar och hållit dig hemma efter konstens alla regler.
  Så känn inte så. Nu har ju restriktioner lättat ganska rejält : )
  Ha det fortsatt underbart!

 2. Ja vi använder munskydd mycket i Luxemburg, och förra sommaren i syd Frankrike var det då som gjorde det även om det var lag. Och jag har haft 2 sprutor och måste ändå använda munskydd. Det är bra, jag känner mig trygg och att jag inte sprider något. Jag ser knappast någon, vi är hemma, jobbar hemma, går och hämtar mat en gång i veckan, ser grannen då och då… Vi åker på semester. Men vi följer alla lagar, regler, håller oss undan osv. Men det har blivit bil resor och vi har hyrt eget och inte varit mycket på restaurang tex. Då och då. Det är väl så livet ser ut nuförtiden. Jämför med USA där nästan ingen har mask, allt är som vanligt, nästan ingen har tagit 2 sprutor, och de beter sig som viruset har försvunnit. Jag förstår inte hur det är så olika på olika ställen. Så länge jag känner mig trygg så är det bra iallafall. 🤣

  1. Jag bor i usa och kan meddela att det du skriver kanske stämmer i vissa stater men DEFINITIVT inte i New York och flera andra östkuststater. Vi har burit mask till förbannelse i 1.5 år, även förskolebarn, och nästan alla här är vaccinerade. Ändå bär jättemånga mask fortfarande och beter sig inte heller som att viruset är borta. Tycker det är bäst att uttala mig om den stat jag bor i dock, inte om Sverige och inte Luxemburg. Internet är redan knökfullt med ”fake news”, inte sant?

 3. Jag blev besviken, du har ju varit så försiktig hela tiden…. Var det någon som inte skulle resa innan pandemin var över var det du. Men hoppas att ni hade det fint i Spanien, du är förlåten 😂❤️. Mvh Åsa

 4. Hej! Jag såg på Instagram att ni var iväg. Jag önskar fler bilder 🙂 . Vi är också iväg i mitt gamla hemland Finland och här använder man också munskydd på ett helt annat sätt än i Sverige. Det är två år sedan jag har träffat mina syskon och gamla kompisar. Det är helt underbart att få vara här.

 5. Sedelärande – alla utgår från sin situation och motiverar sitt handlande därefter. Även vi som med försiktighet och omdöme rört oss på stan, ätit på restaurang och rest med tåg inom landet under det gångna året. Ingen utlandsresa för mig ännu dock.

  Räcker det inte med svenskt covidbevis för att resa in i Danmark utan tester förresten?

  1. Jo fast man måste ju göra ett test för att ha ett covidbevis 🙂 eller 14 dagar efter vaccin (eller om man haft covid)

 6. Vi måste bära FFP2-masker här och inte den normala mundskydd. Jag är också vaccinerad och har mitt internationella vaccinationpass, men jag undviker att resa. Viruset är fortfarande här och tar inte en paus.

  Ett tips till dig. Om du är ständigt trött, kontrollera ditt D-vitamin, kanske har du brist. Jättebra att du har haft underbara dagar <3

 7. Jag är så förbaskat trött på att alla ska döma varandra för allting.. alla gör sina egna val och hanterar konsekvenserna också, så om det kändes rätt för er att resa så var det helt rätt och jag hoppas verkligen att ni njöt till fullo. Det såg verkligen helt underbart ut!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *