Att ha sista sommarlovsdagarna.

 

 

Nästa vecka börjar SKOLAN.

Första skoldagen för Noah, så där är det superstort, men Leo är ju skolrutinerad nu och är mest sur över att inte a l l a lov är minst en månad långa – det hade liksom känts mer okej att sommarlovet är slut om höstlovet sen kom med en månads ledigt och så en månads julledigt på det.

Ändå rimligt kan man tycka.

 

 

Men jag har jättesvårt vid att förlika mig med att Noah nu ska bli ett skolbarn?

Det där med skolplikt ni vet, att han inte längre kommer ha samma frihet – han som verkligen älskar frihet och verkligen har avskytt förskolan. Jag hoppas innerligt att skolan ska bli en annan grej, och det tror jag den blir, men det känns ändå extra vemodigt att se honom nybadad från havet iklädd min tröja och med lersmutsiga ben och veta att detta är sista sommarlovsdagarna. Man vet ju själv hur det; sommaren var evighetslång som barn? Och nästa vecka är sommaren officiellt slut, iallafall för två pojkar, och en ny vardag ska ta vid. För dom måste det ju vara som när man själv kommer tillbaka till jobbet efter 4 veckors semester, fast gånger tre typ.

Några sommarlovsdagar till sen startar det.

(Tur att sommaren komem rigen och igen och igen, inte sant?)

 

 

 

4 kommentarer till “Att ha sista sommarlovsdagarna.

  1. Så i Luxemburg börjar man skola när man är 4 år. Kan inte fatta det alls. Så min son började förra året. Efter en första dålig månad för oss alla gick det bättre och sedan mot julen hade had nya lärare och då ändrades det helt och blev positivt för alla. De ställer mycket krav på barn här, otroligt att göra vissa kommentarer om en 4 åring. Jag säger alltid han är 4 år gammal så… Ett nytt språk, nya barn, och mycket nytt. Nu kommer den gamla läraren tillbaka så vi är lite spända igen för hur det kommer gå. Det är så jobbigt att se barnen på sött och vis kidnappade från hemmet och formade i ett system så tidigt. Usch.

  2. fel inläggssvar. Jag ville skriva här. Vad stor Noah har blivit. Vi börjar skolan vid sex års ålder. Men sedan jag växte upp i Luxemburg var jag redan fem i skolan. Det var en heldagskola,. Vi måste också gå till skolan på lördag.
    Tillbaka till Noah. Det är så trevligt, han går i skolan nu. Jag önskar Leo också lycka till 🍀🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg