Att ladda för helg igen!

 

Herregud vad helgerna blir snudd på heliga nu?

När det var varmare och inte bet så mycket i viden så kändes ju varje dag lite helg, oavsett om man jobbade eller inte, eftersom kvällarna var så ljumna och ljusa att man nästan fick ett extra dygn på dygnet när man jobbat klart och kom hem. Det, i kombination med att energinivån såklart stiger av solen, gjorde att den pyttelilla semester jag kunde ta i år inte alls kändes lika pytteliten utan fullt hanterbar. Men nu, när det börjar skifta lite i luften, känner jag hur jag direkt börjar vakta helgerna på samma sätt som under höst- och vintertiden.

Jag blev ju lite utbränd när Noah föddes och jag försökte jonglera företaget med att vara mamma (går inte riktigt att ta mammaledigt från den typen av eget företag som ni förstår, ingen kan vikariera för någon på sociala medier) och sen dess är min energinivå otroligt mycket lägre. Det finns liksom en Emma innan det och en Emma efter det – Emman innan det kunde bolla hur mycket som helst och klämma in en hel del, medan den jag är nu måste vakta vad jag spenderar ledig tid på och se till att jag är ledig. Ledig kan också vara att måla ett rum eftersom det ger mig energi precis som att ligga som en säl i soffan och inte röra ett finger framför nån Netflixserie, men jag är noga med att känna efter vad jag säger ja till så att jag vet att jag kommer må bra veckan efter när min energi verkligen behövs. Jag är fortfarande en högenergiperson jämfört med många andra tror jag, men FÖR MIG är det skillnad. Jag måste vara vaksam, selektiv och lite egoistisk (vilket det såklart inte är att sätta egna gränser, men känslan är lite så) för att veta att jag är i balans.

Och nu vet jag: helgerna är heliga. Jag hyvlar av så mycket ”måsten” det bara går och så försöker jag göra det jag VILL göra. Eller behöver göra. Och det kan vara att fota, att spela PS, att utflykta med barnen, att jobba ikapp lite eftersom det underlättar eller att laga en gryta och baka bröd. Det är skitsamma, huvudsaken är att inte göra så mycket som jag egentligen inte orkar bara för att vara social eller snäll. Det tar tid att lära sig men jag blir bättre på det ju äldre jag blir.

Och snart är det helg igen! En helig sådan.

Den ska vi ta vara på.

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer till “Att ladda för helg igen!

  1. Håller bara med dig Emma. Vi kvinnor har också en dubbel börda. Vi måste jonglera barn, hushåll och jobb. Ibland behöver er också ett hörn där bara du gör saker som är bra för dig.

    Härlig bilder och inlägg <3

  2. Vet precis vad du pratar om. Varit där 2 ggr. Är HSP och det är på gott och lite ont 🥰
    Hoppas helgen var härlig 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.