Att ha kaninfest!

 

Kaninerna ja.

Alltså det går FANTASTISKT. Och den uppmärksamma ser kanske att det numera är t r e kaniner, haha. Det blev så. Två honor och en hane (han ska kastreras när han är redo), så nu har vi Babba, Batman och Bosse – och Bosse är alltså en tjej. Det går ju bra det också.

Och som sagt; med hundarna går det kanon – de är en del i flocken. Man kan ju tro att hundar avlade för att jaga kaniner inte skulle kunna bo med kaniner, men eftersom de här är så långsamma och stora så tror jag att jaktinstinkten liksom inte kickar in. Batman kan ligga i trappan när Prosten går upp och ner, och Batman rör sig inte ur fläcken. Totalt obrydd. Prosten är väl den som man skulle vara mest orolig för skulle jag säga; men han vet att det är aja baja så han vänder bort huvudet när kaninerna är i närheten som om jag ska inte ens TITTA på dom där. Haggis kunde inte bry sig mindre, kaninerna för henne är liksom bara ännu en sak i livet som hon inte tänker lägga nån energi på, och Spöket slickar dom godmorgon och står med viftande svans och hälsar så snart de lufsar förbi.

Rent praktiskt så har vi det såhär; det finns två burar som står öppna och kaninerna går lösa som de vill. Har även placerat ut två kattlådor så de går på låda när de behöver kissa (fantastiskt!) och enda gången de är instängda i burarna är under natten för annars får inte en enda familjemedlem sova – de har FEST på nätterna ska ni veta. Herregud alltså. Ibland låter det som om de håller på att riva något i ett annat rum, men när man kikar in låtsas de som ingenting och är hemskt oskyldiga. Alla växter med jord på golvet har fått säkras dock eftersom de gräver annars så jag har plantjord i hela hemmet, sladdar får säkras och man får se till att de har tillräckligt med grenar att gnaga på så undviker man listgnagande. Men det är det. Som att säkra ett rum inför en baby ungefär, eller för när man får valp.

Så det var en liten kaninuppdatering! Tre stycken skönheter med så vansinnigt mycket personlighet hemma.

Cirkus? Absolut. Men också förbannat kul.

 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha kaninfest!

  1. Det här var ju det gulligaste nånsin 😍. Trodde inte kaniner skulle va såhär gulliga o så härligt de går ihop med hundarna. Finns inget bättre än djur i hemmet..trots jag då är på ”the dark side” o har två innekatter 😉.

  2. Meen guuud så gulligt!! Älskar hur du beskriver Prosten 😅😅 dramatiskt med bortvänt huvud 🤣
    Du å djur, tror du har en speciell gåva med djur, typ lite healer.

  3. Åh! Har haft två franska en gång i tiden, Pruppen och Hortensia 😆 Otroligt trevliga varelser. Snälla jättar. Älskade att ligga utsträckta i hela sin härlighet i soffan på kvällarna. Vi fick sitta där det fanns plats 😂

  4. Ett tips är att kastrera honorna oxå. Kaninhonor som inte får ungar får väldigt ofta livmodercancer och lever inte så länge. Himla tråkigt när det händer 😭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.