Att ha gjort det igen.

 

 

Jo, det var väl inte så längesen – men vad tusan.

Öppnar Tivoli för sin julmarknad, då är vi där. Så länge vi kan och får, vill säga, men nu både fick vi och kunde vi. Den här gången med Coronapass för alla över 15 år, bara att visa innan man går in, och sen var parken öppen igen och precis lika vacker som den alltid är inför varje smyckad högtid. De går ju liksom all in på dekorationer oavsett om det är Halloween eller Jul eller vad som;

hela Tivoli är en enda stor stämning.

 

 

 

Det. Är. Så. Vackert!

Överallt sprutat med snö, överallt klädda granar, överallt bås som bjuder in med glögg och hantverk och julgranskulor och godis och vad man nu än kan tänka sig. Jag fastnade i en liten butik och köpte gigantiska guld-röda kulor som jag bara inte kunde lämna kvar där, Noah fick en ny mössa från samma ställe vi alltid köper stickade mössor där och en glögg fanns stadigt i handen. Och för barnen är det ju livet att få åka karuseller (jodå, jag gör berg-och-dal-banorna, men nåt skit som snurrar vägrar jag) och den här gången var Leo modig som tusan och äkte nån monsterkarusell där du hängde upp och ner samtidigt som allt bara snurrade – min mardröm med andra ord – men han klarade det och stapplade sen stolt ut och konstaterade att det var nog bra att vi inte ätit precis innan.

Det finns helt enkelt få saker jag njuter av lika mycket i utflyktsväg som Tivoli. Man får karuseller, omgivning, stämning, massa god mat att välja på, roliga spel – allt. På ett och samma ställe. Och deras julmarknad slås bara av ett ställe (Huseby) så den har vi besökt så många år det gått, med uppehåll under Corona, och nu har jag återigen önskat mig Tivolikortet i företagsjulklapp och den här gången hoppas jag att vi kommer kunna använda det.

Så Tivoli får  helt enkelt fortsätta att vara en tradition. Även om man nu alldeles nyss redan var där.

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha gjort det igen.

  1. Vilken underbara bilder <3 Håller med dig . Tivoli är tradition, speciellt till jul. Grattis till modige Leo. Jag har inte modet att äkta med monsterkarusellen .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *