Att ha firat juuuul!

 

Och så har det firats jul!

Jag var så vansinnigt förkyld att jag mest gick runt och kippade efter andan som en fisk, men det gör ju ingenting eftersom inga storslagna planer var tänkta ändå som behövde ändras på. Vi har ju aldrig firat jular ihop med 20+ personer – jag vet inte varför? Jag är inte uppväxt så, det var alltid bara familjen hemma när jag växte upp, kanske var det annorlunda när jag var jätteliten men från de jular jag kan minnas klädde vi aldrig upp oss utan gick runt i vad vi tyckte var skönt, vi åt aldrig jättestora julbord utan valde vad vi tyckte om och varierade från taco till köttbullar haha och det var liksom sällan något ståhej, och det var aldrig nånsin alkohol.

Så jag vet att väldigt många samlas hela släkten, man äter alltid julbord och det är alltid snaps – men så har jag liksom aldrig haft det? Så därför har våra jular blivit likadana sen jag var vuxen och flyttade hemifrån; man äter vad man är sugen på, man är bara en handfull personer som mest och allt är väldigt stilla. Därför; carnitas dan för dan här, obligatorisk julpyjamas, massor av bakat att tugga på och på själva julafton enbart det alla äter; sill, skinka, prinskorvar och köttbullar. Knasigt kanske? Men helt normalt här. Och väldigt bra när man råkar bli sjuk, för man har inte en hel släkt som räknar med att få komma. Och så kan man glida omkring i sin julpyjamas hela veckan efter om man nu känner för det – och det gör man ju.

Så, förkyld eller inte blev det världens finast jul och precis lika pyjamasvänlig som alltid. Fick så himla fina julklappar! Och barnen blev supernöjda med sina och vi fick till och med s n ö vilket aldrig sker?! Stora, fluffiga flingor också – ingen alibisnö ens. Fantastiskt.

Nu ska jag kurera det sista av den här jäkla förskolepesten, så hörs vi snart igen. Och nu börjar jullovet på riktigt, hörni! En vecka ledigt.

Får se vad man kan hitta på den här gången 🙂

9 kommentarer till “Att ha firat juuuul!

  1. God fortsättning. Vi har heller aldrig firat mer än familjen och en gammal morbror till pappa när vi var små. Nu firade vi med mannens föräldrar, syster och lilla familj. Alldeles lagom.
    Du, jag har suttit på Jotex och letat som en galning nu efter din julgransbelysning meeeeen kan inte hitta, vill du länka? Vi behöver absolut en ny och jag tänkte köpa den nu 😉
    Här blir en lugn dag för mannen är ute och jagar och det är ju svinkallt så jag tror vi stannar inne tills något tvingar oss ut….
    https://lotte4.bloggpost.se

  2. God jul! Det är precis samma i vår familj, fast inga egna barn så jag och min storasyster är fortfarande barnen och åker till mamma och pappa för att fira jul. Och bara det vi gillar, men vi gillar alla olika så det blir hysteriskt mycket mat ändå. Syrran vill ha sushi på julafton, mamma vill ha papas arrugadas med mojo rojo och lammskånk, pappa vill ha köttbullar och skinka och jag vill ha fetaostpiroger XD

  3. Precis och detsamma, så vi firar jul också. Inte mycket folk, inte formella kläder och bara mysigt atmosfär. Vackra bilder som säger mer än tusen ord < 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg