Att bara ha ha typ 4-5 månader kvar.

 

Söndag, och ny sjukstuga då Covid is in da house. Som väntat, får man väl säga, med tanke på den galna smittspridningen i skolan och i samhället över lag. Så nu blir det familjekarantän hela veckan! Inte så stor skillnad mot hur man levt innan faktiskt, inte för mig iallafall. Arbetar ju hemma, beställer hemleverans av mat och går bara ut för att rasta hundarna i vilket fall som helst så att göra det en vecka till är skit samma.

Men!

Till något mer hoppfullt; tänk att det bara är typ 5 månader till vi kan gå sådär. I gräs, med sjöblött hår, utan att frysa. Man kan inte tro det nu och jag vet att många blir irriterade när man börjar längta efter sommar redan i januari – men för att vara fair så har jag längtat efter sommar sen den tog slut typ så jag har ändå hållit mig från att tjata sen dess. Jag önskar att jag var en januari-till-april-person men det är jag inte och kommer aldrig bli. Jag lever mer när det är varmt, njuter mer, har mjukare muskler och andas lättare. Och orkar! Somnar senare, är inte lika sömnig, har större socialt kapital att spendera, är inte lika eremitig.

 

 

Och nu är det count down tycker jag.

Januari klar kan vi säga, så bara februari, mars och april kvar. Maj är ju nästan sommar ibland om man har tur? Så vi säger tre månader. Tre månader kvar av Malik och regnspik och snöfall när man inte alls vill ha snöfall, sen belönas vi igen med våra ljusa nätter, färg i huden och salttrassligt hår. Som om Sverige säger tack för att du höll ut, bra jobbat åt oss och sen öppnar sommaren.

Håll ut.

Vi är snart där igen.

3 kommentarer till “Att bara ha ha typ 4-5 månader kvar.

  1. Känner igen mig. Jag tycker i och för sig det går bra ungefär till nyår. Men från och med nyår förväntar jag mig alltid att det ska bli vår. Trots att sunda förnuftet vet att det inte är så det fungerar.

  2. Jag är mer en åretrunt människa, gillar faktiskt alla årstider. Älskar hösten med härliga färger på träden, vintern för mys inne med tända ljus och förhoppningsvis lite vitt utanför (bor i Skåne så man vet aldrig). Våren med alla vitsippor och andra vårblommor och sommaren med alla bad.

  3. Jag som sportfiskare ser alltid fram emot mars, april då fisket drar igång på riktigt. Skönt att redan då komma ut i tält även om det är skönast i sovsäcken. Nu blommar snödroppar och vintergäck…..man får glädjas över dem . Krya på Er alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg