Att karantäna vidare.

 

Ah, karantänlivet.

Två barn hemma, än så länge bara ett med covid så vi andra verkar klara oss? Än så länge som sagt. Hoppas på att det håller i sig för att sitta i karantän när man själv är frisk är väl helt okej, men att vara pangdålig OCH ha sjuka barn är ju inte direkt livets fest som ni vet. Örk. Och om nån annan får det nu så ökar ju bara dagarna i karantän på och så kan man hålla på såhär i en mindre evighet känns det som, så det räcker alldeles utmärkt med en smittad. Och tack och lov en hyfsat lindrig version dessutom.

Själv har jag kristallsjuka också tydligen, som grädde på moset heh. Har ni haft? Vansinnigt obehagligt; jag har haft yrsel som slagit till så hela rummet snurrat och varit övertygad om att nu är det godnatt för mig – jag kan ta att muskler och kropp strejkar, är liksom van vid värk efter alla diskbråck, men när det börjar sätta sig på hjärnan blir jag livrädd. Nu visade det sig vara kristallsjuka bara vilket är ofarligt, men det är inte så mycket trevligare för det. Fått en yrselmedicin jag inte kan ta för jag blir så jäkla trött, och så ska jag kasta mig själv åt höger och vänster i sängen för att lossa kristallerna vilket framkallar sån yrsel att jag är kallsvettig och ostadig och illamående i timmar efter och huvudet känns som på en såndär figur man har på instrumentbrädan ni vet? En sån med stor, nickande skalle. Sån är jag nu. I karantän. Lajf.

Men skitsamma. Kunde varit ofantligt mycket värre. I vardagsrummet står en pudrig vårbukett, solen var framme igår, jag bakade kladdiga brownies igår som serverades med glass och maränger och kolasås, och jag hade en helt osedd säsong Sex Education jag helt glömt bort och nu kan sjunka in i.

Inte illa, ändå.

 

10 kommentarer till “Att karantäna vidare.

  1. Åh jag har kronisk kristallsjuka. Det är ett så jobbigt och läskigt tillstånd. Mitt bästa råd är att försök att rör på dig så mycket som det går och gör övningarna som du förhoppningsvis fått av läkare eller sjukgymnast även om det är det vidrigaste som finns. Hoppas du o familjen alla får må bra snart. Det vänder alltid någongång. Kram

  2. Ah ja Benign paroksysmal (BPPV) = kristallsjuka. Vad hjälper är: Gym, massage (het sten) kortison, det du redan tar. Åh ja sjukdom kan komma också under stress. Det kallas Burnout av innerörat.

    Kära Emma, ​​skickar dig många positiva vibbar. Det bästa för dig och din familj ❤️

    Jag kan förstå din frustration så väl. Det är ännu en vinter med mycket karantän. Jag skickar dig väldigt, väldigt många positiva vibbar. Jag är säker på att solen snart kommer upp vid horisonten igen och att vi har dessa mörka dagar bakom oss.

  3. Hej,
    Stackars dig vet hur det är, har haft det flera gånger. Den sista gången jag hade det var jag hos en naprapat som knäckte nacken för man utsätter sig inte själv tillräckligt för kristallerna ska flytta sig. Jag upplever att jag får det vid stress. Krya på er. Och tack för att du har en sån positiv blogg.

  4. Känner med dig!!! Har fått sådant ordentligt anfall kristallsjuka en gång. Det läskigaste jag varit med om, jag visste ju inte vad det var som hände mig….trodde först det var Corona med alla konstiga symtom det kan ge…

  5. Karantän är inte skoj – här började min man att bli sjuk – en dag innan karantänen gick ut blev jag sjuk och slutligen när sonen äntligen skulle få gå till skolan så blev han sjuk. Det är läääääänge att vara borta från skolan och vara isolerad 🙁
    Hoppas verkligen att du/ni ska må bättre snart.

  6. Covid slog ner här med.
    Pang tjong hög feber för barnet på torsdag kväll och jag smått halsont, sämre på lördagen och tog test.. (testar inte barnet).
    Dottern blevbra snabbt men jag har varit sängliggande med 40 graders feber till idag, vaknade feberfri. Sån tortyr.. kräkts av att dricka, illamående av att försöka äta. Fy fan. Och inget har smakat nåt, bara haft en vidrig besk smak. Och ja, karln blev sjuk igår.

  7. Som att Covid inte var nog, hoppas de går över för er alla snart!

    Skulle gärna ta del av receptet på kladdiga brownies, vi underhåller våra troll med bakning och de lät smarrigt 😍

  8. Anbefaler deg å se om du kan finne en fysioterapeut eller manuell terapeut som er vant til å behandle krystallsyke, jeg vet at det fungerer. Masse god bedring!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg