Att sportlova.

 

Nu är det sportlov och då ska man ju hitta på saker är det tänkt.

Kunde inte ta hela veckan ledigt för att hitta på något – men däremot har pojkarna bokats in på allehanda aktiviteter, nästan en sak varje dag, för att se om det kanske finns en ny fritidsaktivitet eller hobby att bli passionerad kring. Klubbarna i Ystad var så smarta att de flesta har ”prova på” hela veckan så man kan skriva upp sina barn på en prova på-lektion på allt från pingis till amerikansk fotboll och på så sätt kanske hitta något de tycker om.

Leo har redan två aktiviteter i veckan; scouterna och så En Ljus Idé/kreativ teknik (som en slags teknisk fritidsgård kan man säga? de programmerar robotar och grejer) men Noah har inte hittat sin grej ännu. Denna veckan ska han prova på tre olika aktiviteter – och den vi gjorde idag var verkligen fullträff.

 

 

Noah har drejat!

Det fanns tyvärr inte med på listan av ”prova på”-saker i veckan, men han har sagt ett tag nu att han skulle vilja testa på det där med keramik som han kallar det, så jag googlade lite och hittade Medina Händer & Keramik som även hade barnkurser i att dreja – men eftersom ingen ny kurs var spikad ännu och man egentligen skulle vara 7 år gammal så mailade jag helt enkelt och frågade om hon kunde tänka sig att ge privatkurs till en snart sjuåring som hemskt gärna ville lära sig dreja? Och det kunde hon. Sån tur för oss.

 

 

Så två timmar idag fick Noah dreja, för första gången i sitt liv, och jag var så sjukt impad över hur fokuserad och samlad han var. Han älskade det verkligen, gjorde en skål och ett hjärta och en tillbringare och gud vet allt han hann med på sin tid, och jag är glad att jag hade bokat in en tid till nu på torsdag för han ville knappt gå därifrån.

Eliane som hade stället var så fin och pedagogisk med honom, och jag blev själv lite sugen på att börja?

 

 

Hans alldeles första verk!

Så ja; även om det inte blev nån sportlovstripp så kan man ju göra sånt här – spendera tid med att testa allt man kan komma på för att finna saker man älskar att göra och som kan bli en del av vem man är. Nu, i sitt sexåringsliv, är Noah tydligen en drejare – och det kanske håller i sig tills han är 90? Hur coolt vore inte det? Två stycken tvåtimmarstillfällen till är redan inbokade, och sen kan han fortsätta gå en gång i veckan på kursen i vår om han vill och jag ser med spänning fram emot allt vackert och Noahskapat han kommer ta med sig hem.

(Också en jävla tur att ingen sportlovstripp var inbokad för jag fick problem med visdomstanden i helgen och har haft så ont att jag nästan haft panik, får äta dunderpenicillin nu för inflammationen har liksom gått ner i halsen och dessutom gett mig en schysst pingpongboll-stor svullnad längs käkbenet – och mina visdomständer kan ingen tandläkare dra ut för de har rötter som ser ut som krokar så ska de ut är det käkkirurgen som gäller och nån jävla måtta får det va känner jag).

Men jaja.

En drejare i familjen alltså? Fantastiskt.

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att sportlova.

 1. Så coolt aktiviteter
  och bilder. Jag gillar den keramik hantverk. Det är underbart att Noah älskar detta uråldriga hantverk, bra jobb Noah 👍

  Med visdomstand är inte bra. Jag drog ut alla fyra tänderna för några år sedan. Om de orsakar problem en gång kommer de hela tiden tillbaka. Hoppas du får vila lite och kan njuta sportlov ❤️

 2. Käkkirurgen i Lund är magiska. Jag hade en visdomstand som växte in i en kindtand. Bråkigt i flera år men när jag äntligen tog mod till mig så gick det bra.

  1. Har samma erfarenhet av käkkirurgen i Malmö, helt fantastiska! Så duktiga och proffsiga. Skulle hellre ta ut en visdomstand där igen än hos tandläkaren 🙂

   1. Är det så?! Jag har liksom skräckscenario av bunkersjukhus och Ipren och folk som står med stämjärn och gräver i käften på mig haha. Blir man sövd? Ok lokalbedövning annars? Snälla berätta.

    1. Nu är det några år sedan men jag fick lokalbedövning men han lyckades ju till skillnad från vissa tandläkare sätta den helt rätt så jag kände ingenting under ingreppet … 100 gånger mer obehagligt hos tandläkaren. Efteråt var det förvisso flytande föda och en coctail på alvedon/ipren i några dagar men ändå så värt.

 3. Så roligt! Jag har känt Eliane sen hon var liten och bodde i Seattle, hälsa henne från Stina 🙂 Jag var hennes lärare i svenska skolan och är nära vän med hennes mamma. Eliane är fantastisk!

 4. Det kanske är för privat fråga men skidor/snowboard är Inget killarna skulle falla för … vi bor i södra Sverige men den enda gången ett av mina barn är i total lycka är den vecka vi är i fjällen o jag undrar ständigt varför vi inte bor i vinterdelen men så är ju jag ingen vintermänniska men har lärt mig älska skidor genom mina barns ögon …

  1. Neeej inte alls för privat!
   De hade säkert gillat skidor men vi har bara varit i fjällen en enda gång när Leo var typ 4 och Noah nyfödd (då fick vi dessutom vinterkräkis hahaha) så den enda som testat är Leo, och här nere är det ju aldrig tillräckligt med snö för skidor. Man kan ju såklart ta vintersemester men vi har alltid varit såna som prioriterat värme så om man ska lägga pengar på att resa nånstans så har det liksom blivit till nånstans varmt (en skidsemester är ju lika dyrt) och jag har väl tänkt att en vecka per år gör ingen skidåkare heller. Men när jag var barn åkte vi på en skidsemester per år istället för utomlands till värmen och jag älskade det och lärde mig ju åka på den ynka veckan så vet inte varför jag tänker så egentligen 🙂
   Men ja; korta svaret är att vi prioriterat värme.

 5. Jag hade samma problem med en visdomstand som fick sprängas hos en käk-kirurg i Halmstad. (Låter värre än vad det var…) Mycket mer proffsigt än hos vanliga tandläkaren.
  Massa bedövning och lite lugnande innan. Man skruvade ner en kil i tanden som gjorde att den gick i flera delar. Sedan gick det fint att dra ut varje del för sig, trots spretiga rötter. För att underlätta fick de göra ett snitt i tandköttet som sedan fick sys med några stygn.
  Första dagarna var det flytande föda och isglass som gällde. Sedan var det inga problem alls.
  Med facit i hand, så var det mycket värre varje gång jag fick en infektion med jättesvullnad och stark antibiotika!! Lycka till och krya på dig!

  1. Jag har levt på mjukglass från McDonalds som enda föda i tre dagar nu haha så jag är van vid det här laget 😀

 6. Käkkirurgi är bäst. Åtminstone jag gick dit en gång i förväg för att tala om alla mina rädslor och fick superbra behandling av dem sedan. Bästa tipset är ispåse på kinden efteråt och glass (utan nötter!) i frysen.

 7. Har tagit ut båda visdomständerna i underkäken..Kan faktiskt inte påminna mig om att jag någonsin har upplevt jävligare smärta..Första gången hos folktandvården och en tandläkare som förmodligen tog sig vatten över huvudet. Ilningar i ett par månader efter. Andra gången på käkkirurgen och det gick så himla smidigt. MEN efteråt..OMG! Det var tal om inläggning för smärtlindring.

 8. Men NEEEJ! Nu var fan fingrarna snabbare än hjärnkontoret,såå jävla opedagogiskt att berätta det för nån som har ont. FÖRLÅT!!

 9. Käkkirurgi är det bästa som finns. Hade problem med mina flera år och fick äta en penicillin kuren efter andra. Vägrade att boka op. Men till slut gick det inte. Fick en tid, tänkte vända i dörren, var så fruktansvärt rädd. Har fött 2 barn, men att ta bort visdomständerna var jag mer rädd för. Kom in till läkaren, hade begärt lugnande, så fick dricka en shot av något. Sen gick det så snabbt och smidigt så när det var över sa att jag till min läkare att jag älskade honom 🤣🤣🤣 Det bästa jag gjort och kan verkligen rekommendera den shotten med lugnande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.