Att ha en hög <3

 

Här är dom. Hur fina?!

3 veckor gamla imorgon, och det är inte klokt vad snabbt de växer?! Tre veckor, och på den tiden har de gått från hårlösa små insekter till dessa fluffiga bollar med runda, klara ögon och skuttande steg. Det är roligt bara att se dom röra på sig; de har liksom inte fått in skuttandet hundra utan sprätter till istället – som om kroppen gör rörelsen med de själva inte riktigt fattar vad de gör. Underbara.

Det där med att könsbestämma, ja. Vet ni hur svårt det är att se på en kanin, haha?! Men jag tror vi har enats i att det är 3 honor och två hanar. Tror vi. Det får bli ett veterinärbesök för att vara på den säkra sidan.

Men annars?

Annars har vi vattkoppor hemma, och det var väl på tiden kan man tycka men samtidigt sååån otur eftersom jag tror att vi har gått igenom prick allt där finns de senaste typ 6 veckorna? Covid, vinterkräkis, öroninflammation och nu vattkoppor. Suck. Men det är en lindrig version tack och lov; bara kanske 10-15 koppor och en klåda som är helt okej – och då kan man ju hantera det. Ni som haft barn som blivit täckta av kliande bulor; jag lider med er (och med barnet såklart), det enda man vill är att hjälpa men det finns inte något som hjälper helt.

Nu ska vi iallafall ta lördag, ut i solen en stund på stranden för en promenad och tvätta en alldeles för stor hög med tvätt.

Hörs alldeles snart igen.

7 kommentarer till “Att ha en hög <3

 1. Huga, vi har en av två barn som haft det. Jag är nästan lite sugen på att vaccinera mot vattkoppor på den yngre..har dock läst på för lite för att veta om det är en bra eller dålig idé.

 2. Vi har en dotter som blev otroligt dålig och fick massor av utslag och vår andra dotter fick det två gånger- fick utskrivet Atarax (tror jag det hette) som hjälpte helt otroligt bra! 🙏🏻 Hoppas det förblir lindrigt! ❣️

 3. Tack för kanin bilder, älskar dom.
  Hoppas att ni snart blir friska det där med vattkoppor pest hade det samtidigt med sonen 1 år.
  Var inte roligt.
  Kram på er/Stina

 4. Men stackars er, vi körde också samma som er. Så slitsamt! Nu hoppas vi att våren motar alla virus på dörren att solen lyser och att världen snart blir snäll igen 🥰

 5. Värsta Sötchocken, hur funkar katt/kaninungar eller bildar hela klanen en egen ”Djurfamilj”
  Lycka till med alla små & krya på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg