I annonssamarbete med SKINCITY

Att ha silke på huden.

REKLAM FÖR SKINCITY

 

Ni som följt mig länge vet att jag kört med dubbelrengöring de senaste åren. Jag fattade först inte alls vad det var och hade en period endast en oljerengöring jag köpte och tyckte att det blev ju på tok för kladdigt och förstod inte alls hypen. Men sen kom K-Beauty och jag läste på och DÅ gick det upp för mig att man först ska ha oljan och sen följa upp med en vattenbaserad, vanlig rengöring – och det gjorde ju det hela mycket bättre.

Jag har alltså två steg i min kvällsrengöring; först har jag en oljerengöring som är precis som olja som jag masserar in (på torr hud) och sköljer av, sen kör jag med en vattenbaserad löddrande rengöring och min Foreo.

Så varför har man två?

Jo; makeup och solskydd etc är ju oftast oljebaserade, och man kan inte rengöra lika effektivt på olja med någonting annat än olja! Så första steget tar bort all makeup och spf och sebum ordentligt, så att andra steget kan hjälpa till att få bort döda hudceller och förbereda huden på det göttiga som kommer efter. Du blir alltså väldigt mycket mer rengjord med två steg, och får bort allt mycket bättre än om du bara kör med vattenbaserad rengöring.

Resultatet är en ren, öppen hud som kan ta emot fukten i ditt serum och din nattcreme på djupet – så att du riktigt kan mätta huden med fukt sen. Och fukt ger ju glow som ni vet, och vem vill inte ha det?

 

 

 

SENSAI har nog den lyxigaste tvåstegsrutinen av de alla tror jag?

Om du inte visste så är det japanska märket SENSAI kända för sin silke i produkterna. Silke är speciellt rikt på protein och har en förmåga att bevara exakt den mängd fukt all hud kräver – det är därför huden mår så bra av just silke. Denna duo passar min hud perfekt, men SENSAI har flera olika versioner, och jag är så himla glad i pumpflaskor eftersom kladd och spill blir så mycket mindre än från tub.

 

 

Såhär lätt och tunn är oljerengöringen, man måste nästan testa för att förstå känslan i huden efter att först ha masserats med oljerengöringen och sen med den vattenbaserade rengöringen från SENSAI. Man blir så otroligt mjuk och ”ren” på nåt vis?

Och såklart har världens mesta hudvårdsställe, Skincity, SENSAI i sortimentet. Vad har Skincity inte?

Oljerengöringen finns HÄR och den vattenbaserade jag har HÄR, men SENSAI har som sagt olika versioner beroende på hudtyp, så om du är osäker på vilken du ska välja rekommenderar jag varmt att göra Skincitys hudtest HÄR. Då får du (kostnadsfritt) svar av en av deras hudterapeuter på vilken produkt som är rätt för just din hud, och också en lista med skräddarsydda produkter just för dig. Alla rengöringsprodukter från SENSAI finner du HÄR.

Jag hoppas att du som aldrig riktigt förstått varför tvåstegsrengöring är en grej fick en lite större bild av oljebaserad vs vattenbaserad? De fyller alltså två olika funktioner, och om du använder smink eller solskydd är det riktigt svårt att få huden helt fri från de oljebaserade produkterna om du inte använder just olja, och SEN kommer den ”vanliga” vattenbaserade in och hjälper till efter. Och som sagt; är du osäker på över lag om du verkligen har rätt produkter för din hud baserat på din hudtyp och de resultat du är ute efter – gör Skincitys test! Var en jättebra start för mig för några år sen när min hud blev så känslig helt plötsligt och behövde en helt annan typ än jag tidigare haft. Du kan också chatta med en hudterapeut om du är osäker på vilken rengöring som passar dig – chatten hittar du längst ner åt höger på deras sida.

Men, rengöring!

Själv kan jag nog aldrig gå tillbaka till en enstegsrutin, tror jag. Har gjort så enormt mycket skillnad på min hud.

Reklam för SKINCITY

2 kommentarer till “Att ha silke på huden.

  1. Nej det där skulle jag inte vilja ha. Jag tvättar med ett lätt rengöringsmedel, använder också min lilla nya ansiktstrasa (så kallar jag den) som man inte behöver använda medel med alls och tar bort ännu mer med bara vatten. Sedan tar jag tjock bebis kräm (Fransk kräm för 3 EUR bara) som jag blandar med mandel olja och på ansiktet. Himmel gott och perfekt till min hy. Olja och vatten går ju inte alls ihop så jag vill inte tvätta med det, eller 2 ggr med min torra hy. 🤣 Each to their own, man får prova sig fram. Har prövat dyra märken och billigt och kommer alltid tillbaka till det enkla.

  2. Jag har precis samma som du, oljan och Milky Soap, och har kört det ett bra tag. Först körde jag bara tvålen, och den funkade för det mesta alldeles utmärkt ensam, men sen la jag till oljan. Käre värld, vilken skön kvällsrutin det blev. Och jag upplever att jag blir renare, utan att bli torrare, snarare tvärtom.

    Och särskilt dyrt är det faktiskt inte, tvålen är superdryg och oljan ligger inte långt efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg