Att ha bebis som lämnar.

 

Och så var Babbas bebisar 8 veckor och redo att lämna hemmet.

Den första flyttade igår, till Amelie på mitt jobb, och även om det såklart är tråkigt att se dom lämna så vet jag att de fått rätt hem och det är det viktigaste. Vi hade hellre behållit varenda en än att de hamnar nånstans som inte känns hundra?

Men ett par dagar där hade vi 15 kaniner.

Yes, du läste rätt; f e m t o n kaniner. Det var nästan så vi skrattade när vi sa det och pojkarna tyckte såklart det var hysteriskt kul. 15 kaniner, 3 hundar och en katt känns ju ändå rimligt. Så hur blev det femton? Jo alltså, vi har ju först de tre stora; Bosse, Babba och Batman. Och så fick ju Babba 5 ungar som ni vet, de som nu ska hem till nya hem. Och ja, då kan ni ju räkna ut hur stor Bosses kull blev – sju stycken under födde hon, och de är 10 dagar idag och lämnar boet 100 gånger om dagen känns det som. Jag gör inget annat än att gå och lyfta dom tillbaka in i nestinglådan. De ska börja öppna ögonen nu och så snart de gjort det får de kräla hur de vill, men fram tills de öppnat ögonen kan de liksom bara ta sig UR nestinglådan men inte tillbaka in och de behöver vara samlade för att äta lika många gånger var. Så för nu är det ett heltidsjobb att lyfta tillbaka dom flera gånger om dagen.

Bosse visade sig vara en fantastisk mamma (man vet ju aldrig) och hon verkar mata dom nåt otroligt mycket för de växer 10-30 gram per dag och alla ser mätta och fyllda ut och ingen behöver stödmatas för att hinna ikapp. 3 stycken mörka (svarta?), två stycken vit-gul-brun-spräckliga och 2 stycken gula blev det – ni ska få se sen. Eller kika på Instagram vetja! Där ligger alla i stories.

Nu har jag två arbetsdagar kvar innan LÅNGHELG och jag kan knappt vänta på att få vara ledig.

Hur ser er påsk ut? Vad ska ni göra?

Jag hoppas den blir prick som ni vill ha den.

 

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ha bebis som lämnar.

 1. Hahaha tycker det låter som det enda vettiga. Man behöver ju en flock 😀 Antar att det blir knepigt öppna drömmen som vanligt denna påsk pga kaninsituation mihihi

 2. Hej Emma,

  Nu när vi kommit till rätta här i Skåne vill barnen (så klart) gärna ha ett djur. Eller ja, de vill börja med ett. Så jag har läst på, varit i kontakt med uppfödaren du rekommenderade, och tänker mig nu att vi ska bli med kanin. Så såg jag att Babba och Bosse fått bebisar, och nu måste jag bara fråga: Kaninen på din sista bild, har den redan ett hem på gång? 😀

  1. Alla kaninerna utom en hona har hittat nya hem ja 🙂 Maila mig om det är en hona du är ute efter.

  2. Och så har jag ju Bosses kull, men de är som sagt bara 10 dagar gamla så jag vet inte ens kön ännu haha. Lite tidigt för det. Men ur Babbas kull finns det en leveransklar hona.

 3. Meen gud så gulligt! Å slitigt såklart 🥵
  Hur kommer det sig att du blev med katt? Den är fantastisk 🥰
  Kommer ni åka till drömmen nu i påsk?

  1. För att den behövde ett hem lite akut.
   Osäker på Drömmen i påsk eftersom det fortfarande är nattfrost. Vi öppnar aldrig upp det förrän risken för frost är över, eftersom rör etc kan frysa sönder då.

 4. Haha, rätt! En annan har två hundar i vår familj och hos föräldrarna en bit bort finns det fem stycken. Så när vi går tillsammans är det en hundfest! Haha!
  En tradig fråga – googlat och sökt på bloggen men hittar det inte – du målade ett skåp mattsvart för länge sedan och det blev så snyggt minns jag! Minns du vilket jag menar? Tror det var lite blått också…😬

   1. Åhh precis!!❤️ Exakt det jag tänkte på, så fint. Här ska det målas! Tusen tack och glad påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.