Att ha förälskat sig i Nice.

 

 

Alltså jag ligger så efter nu i rese-rapportering, jag vet – jag ska styra upp det där så snart jag är tillbaka – men som ni vet så var det touch down Nice som gällde nu.

Jag älskar ju Paris, det är ingen hemlighet, men jag hade aldrig varit i Nice och hade inga fantasier eller fördomar om det heller, så jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig? Men det visade sig att Nice var … underbart? Det var som en perfekt blandning av det man tycker om; arkitekturen och restaurangutbudet från Paris (men bättre mat, obs, jag vet att ”det franska köket bla bla bla” men nån höjdarmat tycker jag personligen inte det är, så att ha en mer blandad matkultur i Nice var underbart), stadsliv men med en strand precis på bara kort promenadavstånd –

Nice var som en badsemesterversion av Paris med mer engelsktalande fransmän och mer att välja på i matväg kan man säga. ÅK DIT! det är väl det jag vill ha fram. Åk dit, för tusan.

På morgonen kan man ligga på stranden, sen går man tillbaka in vid lunch och smäller i sig en pannkaka med florsocker och lönnsirap, går till hotellet och byter om och beger sig sen ut för en shoppingtur på stan – det finns hur mycket butiker som helst i alla möjliga prisklasser (och ja, det finns ett LaFayette!) och staden stänger liksom aldrig. Hit åker man för att sola, bada, äta gott, leva gott och hämta livskraft skulle jag säga, och jag tror bestämt att jag lyckades förälska mig i Nice på de dagar jag var där. Tänk att något så fint varit så nära så länge utan att jag ens vetat om det.

Men – nu är vardagen snart tillbaka ett litet tag (så mycket vardag det nu blir, sommaren är aldrig lika vardag tycker jag) och jag ser fram emot en sommar i Drömmen med minst 4 veckor utan avbrott. Men tills dess ska jag smälta dessa resor, landa i allt jag upplevt och börja ta tag i alla dessa bilder som bara ligger där i datorn och väntar.

Semesterminnen både i hjärtat och digitalt <3

6 kommentarer till “Att ha förälskat sig i Nice.

  1. Ser och låter helt fantastiskt! Har du tips på bra hotell? Och vilket område man helst ska bo i?

  2. Tror minsann du precis gav mig ett resmål att boka in i september när min man fyller 50. Perfekt att kunna kombinera storstad med sandstrand! Win win. Tar tacksamt emot en massa tips 🙂 och gärna också din otroligt vackra skjorta från första bilden 😉

  3. Jag älskar Nice! Var där första gången på bröllopsresa 2005, återvände 2014 och har sen dess varit där en gång om året (förutom 2021 så klart…). Missa inte glass på Fennochio på Place Rossetti!

  4. Pröva Marseille nästa gång. Underbar stad med kultur, havet, mat, hamnen, gamla stan… Bästa stället. Fast Menton är det allra vackraste i hela Frankrike men ingen storstad.

  5. Nice är trevligt, och det bästa är nog att man enkelt kan åka tåg (superfint) längs kustremsan både ner mot Spanien och uppåt in i Italien. Så man kan vara några dagar i Nice, och några dagar på nåt mindre ställe typ mysiga Antibes eller Menton, eller fina men lite överskattat snobbiga Villfrance Sur Mer som är nära Nice. Tåget stannar numera även nära/vid flygplatsen i Nice, om jag inte minns fel. Sååå smidigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg