Att ha haft marknadsdag!

 

Åh, idag var vi på Hästveda Marknad!

Jag var där sist när jag var liten och mamma köpte höns minns jag – de har ju en djurmarknad där man kan köpa hästar och ankor och kaniner och allt. Jag var tvungen att göra en deal med mig själv först att absolut inga djur ska inhandlas och blanda in även mamma i detta så att vi kunde vara 100 på att inga djur skulle införskaffas. Även om hon nog är den sämsta att blanda in när det kommer till att låta bli att skaffa fler djur. Hon småskrattar mest bara och säger ska du inte ha en häst, Emma? och det skulle jag ju nästan. Där fanns en skimmel som kallade på mig och som jag knappt kunde slita mig ifrån, men var i helvete skulle jag ställa en häst? Nä. Det går inte.

Pojkarna ville ha ankor så mycket att de nästan grät, men tillslut kunde vi slita oss från djurmarknaden och gå in på den ”vanliga” marknaden som var som marknader är mest. Ni vet; munkar (svingoda) och tingeltangel och trosor och godisremmar och plastgevär och kroppkakor och salami. Underbart om ni frågar mig; jag minns hur mycket man älskade marknader som barn så det ör bara mysigt att få lov att se hur pojkarna blir upprymda i marknadstälten. Och så fick jag ju handlat ost och god korv också, inte fy skam. Men mycket bilder blev det inte som ni kan se. Det får gå bra ändå.

Japp; detta var alltså vad vi gjorde idag!

Nu ska vi ner och fiska <3

 

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Att ha haft marknadsdag!

 1. Superfin beskrivning <3 Exakt så skulle jag beskriva mig också som barn. Fina gamla minnen kommer tillbaka. På den tiden ville jag inte ha en häst , men katten och kaniner, tyvärr hade vi redan så många kaniner i en stor ladugård. Vi förvarade dem i en häststall (vinter). På sommaren hade de en stor utomhusinhägnad. Jag gillar dessa djurmarknader också, när dessa drivs av en gård. Min flickvän fick nyligen sin häst (Gipsy vanner) på en hästmarknad. Awesome att det finns så traditionella marknader där.

  Oroa dig inte för lite bilderna. Lite kan också vara mycket. Det är superskön bilder. Självklart , minnen för livet, helt klart <3

  Det var ett nöje att läsa ditt inlägg 🙂 Ha en trevlig helg Emma <3

 2. Åh Hästveda marknad! 😊Ett måste när man var ung och bodde i närheten – nu är det dock länge sedan jag var där… Ligger Drömmen nära Hästveda?

 3. Trodde inte att djur-/hästmarknader fanns längre! Verkar inte vara ett riktigt seriöst sätt att sälja djur på, eller…?!
  Nu menar jag inte att du är oseriös eller så. Tänker bara att det är lätt hänt att djuren hamnar i fel händer!

 4. Men hjälp, kände mig förflyttad till typ 40-talet (alltså vet inte men typ)! Säljer man hästar på det sättet i Sverige idag? Hur gör man med besiktning och sådana saker eller visas hästarna bara upp där? Tycker lite synd om dem som står uppbundna så där på rad.

  1. Alltså nu säljer, eller köper, jag ju ingen häst så jag kan inte svara 100 men så vitt jag vet är där veterinär på plats, och djurmarknaden är bara där på morgonen en av dagarna så hästarna står där inte hela dagen.

   Letar du en ny travstjärna eller dressyrraket kanske du inte köper din häst där nä, men hade jag behövt en sällskapsponny eller skulle köpa Noahs första häst skulle jag absolut kunna göra det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *