Att ha sommarlunch.

 

 

Mmmm – sommarlunch och gräddtårta med jordgubbar och doften av sjö och det där Småländska jag älskar med kuperad terräng och sjö – kan det bli en bättre kombination? Har svårt att tänka mig det.

Idag åkte pojkarna hem efter tre veckor här (tre veckor!) vilket såklart gör det extra svårt i hjärtat. Första dagen man byter är alltid jävligast, och vanligtvis byter vi ju varannan vecka, men nu fick de lite extra sommarlov i Småland och då är det även extra jävligt att lämna ifrån. Det gör nästan fysiskt ont första dagen på mig, och idag nästan outhärdligt. Men man tar sig igenom det och man överlever – för vad ska man annars göra? Man kan ju inte lägga sig ner och dö, det går inte när man har barn.

Så nu väntar en pojkledig vecka och jag ska fylla den med att jobba så mycket jag kan och fotografera så mycket jag kan – så går tiden fortare och jag får mycket gjort och kan sen vara extra närvarande när de kommer på söndag utan att ha en massa annat som hänger över mig och måste göras. Och så går kanske tiden fortare.

Så, en alldeles barn-tom Dröm just nu, men snart fylls den med pojkskratt igen.

En vecka bara. Det går.

 

8 kommentarer till “Att ha sommarlunch.

 1. Det går fint Emma, for det må det jo. er selv i samme situasjon, hater ”barnefri uke”, men man lærer seg å takle det. Tapp i ett bad, se en god film. drikk et glass vin, trøst deg selv så godt det går, så er gutta dine hos deg igjen snart :))

 2. Jag har alltid, och har alltid haft mina barn ensam, och kan önska få lite återhämtning någon gång för att vara en bättre/gladare mamma. Samtidigt kan jag förstå det är jobbigt/märkligt vara utan dem plötsligt en vecka. Barnen klarar nog av det bättre än vi föräldrar 🙂

 3. Vilken vacker bilder <3
  Jag kan förstå dig när det är så tyst eftersom du har en barnfri vecka.. Njut av tiden så mycket som möjligt.

  Ha en trevlig vecka och en fortsatt fin tisdag <3

   1. Jag älskar när du berättar om dina djur och visa bilder. Kan du inte skapa countent på det? Typ ”Att skapa rum för mina djur i Drömmen”, eller nåt sånt🤗

 4. Förstår att det måste bli tyst utan pojkarna. Jag tror inte att man kan jämför det du känner när du lämnar dem med hur det känns för någon vars barn åker till far/morföräldrar en vecka för att få tid med dem. Tror det ligger något mer bakom den känslan som separerade föräldrar känner. Vet inte vad det skulle vara för känsla men jag tror att den är annorlunda. Nåja det spelar ingen roll, bara jag som tänker högt.
  Hoppas att du badar mkt nu när det förväntas bli upp till 38° (!!!) i Småland.
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg