Att plantera mera.

 

Jag klarar ju inte att vara här en sommar utan att plantera något. Så är det bara.

I år röjde jag upp i flaggstångsrabatten där de gamla rosorna (som jag älskade) förvandlats till vanliga nyponrosor för två, tre somrar sen och som jag lät stå eftersom det ändå var uppvuxet. Men jag vill ju inte ha nyponrosor där, så i år grävde och slet och svor jag och fick äntligen upp dom, och sen planterades två nya buskar ner istället. Det var riktigt svårt att bestämma sig för vilken ros jag skulle välja, men landade tillslut i storblommiga Morten Korch som jag tror blir hur bra som helst. Tänk att rosor kommer sådär, som taniga rötter? Och nu har de redan tagit sig och slagit fäste och skjutit nya blad där ute så förhoppningsvis får jag se dom blomma nästa år.

Och sen var det ju det där med insyn och häck och sådär, ja. Sist planterade jag honungsros längs med ena staketet och det var ett genidrag eftersom den växt fort, täcker fint och doftar otroligt. Men vill inte ha honungsros över hela eftersom den inte blir så hög, så nu blev det bukettspirea i det lilla gappet vid staketet där insynen är som värst. Bukettspirea är barndom för mig, finns ingenting som doftar lika mycket skolavslutning <3

Så ja; rosor och bukettspirea har planterats! Och ja, lite annat smått och gott såklart, men dessa är de stora-hålla-för-evigt-sakerna.

En present till mitt framtida jag, kan man säga.

4 kommentarer till “Att plantera mera.

 1. man ska inte plantera rosor där det stått rosor tidigare har jag lärt mig. OM de inte tar sig så fint du tänkt så finns ett tips att man sätter rosen i en stor papperskasse och sen ner i gropen. Jag tror det heter nematoder det som inte är så bra när man haft ros och vill plantera en ny.
  Jag hör själv va negativ jag låter nu när du grävt och slitit och är så glad för resultatet, men det är bara i välvilja. Vill ju att du ska lyckas bara…

 2. Herregud så superflott arbete du gjort <3 Älskar din present till framtida jag, , helt underbart beskrivet .. Älska redan ditt framtida jag <3

  Du har planterat vackert igen 💚Stort utvald av blommor och rosor som verkligen kommer överens med varandra, 👍🥰

  Att använda rosor själv, tillsammans med salvia , lavendeln och Aster amellus, Jättelök..

  Tyvärr måste vi tänka om vårt skogsparadis. Torkan och höga temperaturer är extremt svåra för dem. I år planterade vi en experimentrabatt med suckulenter som också blommar. Insekter borde ha tillräckligt med valmöjligheter…. Jag är verkligen förvånad över hur de blommar. Även olivträdet gjorde en stor tillväxtspurt. Han får sina första oliver…

  Vad blev av din dröm med engelskan trädgården? Har du fortfarande drömmen eller har du drömmen kicked ?

  Fortsätta med din härliga arbete <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg