Att ha sommarkatt, fast det bra sättet.

 

Katten, ja.

Jodå, hon jar acklimatiserat sig fint till att vara sommarkatt och få vara ute så mycket hon vill. Efter att hon först fick bara vara inne några dagar satte jag sedan en GPS-sändare på hennes halsband när hon skulle få börja vara ute, så att jag kunde hålla koll på var hon var om hon försvann. Men ganska snart blev det ganska tydligt att hon inte tog sig några större vändor; hon hökk sig mest runt huset och under huset och en vända bort till grannen då och då – och alltid kommer hon tillbaka. Så det tunga GPS-halsbandet lades av, och nu tänker jag inte ens på att hon egentligen är en ny-van utekatt.

Oftast är hon ute på natten, sen kommer hon in på morgonen när hundarna kissar första morgonrundan och sen sover hon som en stock hela dagen, tills hon hoppar ut från det öppna fönstret i vardagsrummet när hon tycker det är dags att gå ut igen. Svårare liv än så har hon inte här, hon heller.

Ingen nöd på henne, eller oss, med andra ord.

 

5 kommentarer till “Att ha sommarkatt, fast det bra sättet.

  1. Katter vet exakt hur man ska leva lajf. Exakt så lever jag mitt liv med förutom o hoppa ut genom fönstret o är borta hela natten 😆. Men i övrigt så. Du har världens sötaste lilla katt-tjej 😍

  2. Åh fina! Hoppas det går bra till lägenhetsaklimatiseringen sen. När jag va liten hade de friheten på landet på helgen å lgh i veckorna. Sommaren längre tid. Men se upp så gen inte blir deprimerad bara ❤

  3. Vad fin hon är 😻 Näta in balkongen hemma och bygg spanplatser. Vänj vid sele och gå ut på äventyr även när ni är hemma. Mina katter får aldrig vara ute på egen tass men jag är ute nästan varje dag på promenad med mina bengaler när det inte är snö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg