Att utvärdera omsorgandet.

 

Ni var många som tyckte det var spännande med kristaller och healing och superfood och sådär, och hur går det egentligen?

Jag skulle säga att det går bra? Kristallerna vetefan om de hjälper, tycker jag är på lika rasande humör mest hela tiden ändå haha, spelar ingen roll hur mycket Rosenkvarts jag hänger på mig. Men jag är för första gången på flera år helt”ren” i kroppen på så sätt att jag inte ens äter p-piller nu, vilket ska bli spännande att se hur jag kan justera mig utan hormoner. Jag åt ju mina piller för hudens skull, och jag har försökt gå av då och då men utan att lyckas eftersom huden alltid blir dålig igen – men nu var det kanske två, tre år sen sist så nu var det dags att försöka igen. Jag vill ju helst vara helt fri från hormoner, om det går, och ha en kropp som sköter sig själv. Särskilt nu sen jag började komma in i förklimakteriet typ 2 år sedan (tidigt, jag vet, men gör mig inget alls mer än att det såklart skapar vissa besvär – har dock lärt mig att kokosolja är livet och så är det med det). Jag känner liksom att det är dags att kroppen får vara sin egen och gå in i klimakteriet om den vill det eller fortsätta att menstruera om den vill det.

Mina pulver då? Ja alltså jag testar just nu att dricka två stycken från Kiano; en grön SuperFood version för energi och så en rosa för hormonbalansen (det är det där jävla humöret alltså, vissa dagar bör jag ha varningsskylt) och jag kan inte påstå att jag märkt något? Dock bara kört i kanske 2 veckor och tror det behövs längre – men jag kommer fortsätta för det skadar inte och jag tänker att en stor del av behållningen från sånt där är att det KÄNNS nyttigt som fan (särskilt med tanke på att det smakar typ hö) och bara det i sig gör det värt. När man står och häller i sig en hösmakande dricka på morgonen är man ju en sån ”min kropp är mitt tempel”-person som det känns bra att vara. Så ja; jag fortsätter.

Det jag vet att jag HAR effekt av är träning (för min sabla rygg, inte haft ett ryggskott på skitlänge nu peppar peppar), mina vitamin/kosttillskottspiller, att ge mig själv tid för ren ytlig hudvård och smörjande och borstande och plockande och inpackande (skönt för själen) och att vara ledig.

Resten är bara bonus och lite kul och varför inte, och det är ju inte fel det heller.

Så omsorg på alla vis är bara fint, tänker jag? Testa du allt du tror kan vara bra för dig. Vissa saker stannar, vissa släpper du. Men det är aldrig fel att fokusera på ditt eget välmående.

13 kommentarer till “Att utvärdera omsorgandet.

 1. Fint inlägg, självkärlek kan man inte få för mycket av.. tipsar om kaffestopp för hormonerna. Har hjälpt mig och andra gigantiskt mycket 🙌

 2. Åååh! Tack f inlägg. Jag är i förklimaktetiet. Mensen hoppar och svettas ngt fruktansvärt de flesta nätterna. Inte på dagen dock.
  Känner mig pms nästan alla dagar i månaden. Dvs ledsen känsla å ett ångesttryck över bröstet. Måste ta tag i det.

  Har också provat Kiano 😅❤ gillar dom. Just den rosa å den gröna. Prova en halv banan i mixern. Förändrar allt 😅 å kör dem båda med havremjölk å bananen.

  Tar tacksamt emot tips å råd fr allt och alla just nu. Allt är en djungel. Överväger hormoner men står och väger mellan bioidentiska el icke.
  Kram! ❤

 3. Superskön inlägg Emma ❤️🥰

  Hej vad skönt att höra att du slutar p-piller. Jag kan säga dig att ett liv utan hormoner kommer att göra din kropp bra. Jag slutar p-piller efter min första graviditet med trillingar. Till denna dag har jag inte tagit dem igen. Jag är nu i den andra fasen av klimakteriet med 55 år.

  Inga problem som många kvinnor med svettanfall eller vikt.

  Supermat är bra, jag har gjort det sedan jag var liten på grund av min reumatism bla bla., du vet!!!

  Du kommer att se att din kropp kommer att tacka dig. Kul att du hittat din väg till hälsosam kost och vitaminer. Glöm aldrig. Hälsa är det mest värdefulla vi har <3

  Tack igen för ett inspirerande inlägg med vackra bilder 😍❤️

  Yours
  Liz

 4. Var har du köpt kristallerna? Jag tycker det är svårt att veta om de är äkta när man letar på nätet.

  1. För kristaller online är soulfactory.se bra

   Rekommenderar dock att du också kikar irl om möjligheten finns. Det är lättare att jitta nån man gillar så.

   (och bor man i Norge finns tanthebudda.no för kristaller online)

 5. Åh vad jag gillar att du är ärlig i dina åsikter och inte bara skriver att allt är toppen och funkar så bra, blir mer sugen på att testa ditt ”hö” för jag vill också vara en sådan som börjar dagen med ett glas ljummet vatten med citron och äppelcidervinäger (fast jag gör faktiskt det ibland) och min kropp är mitt tempel.
  Om du vill ha min ”penny” så sökte jag för ungefär samma som dig fast med mer betoning på nattsvarta perioder och ingenting är roligt, jag vill skilja mig och dö under två veckor varje månad (är ff regelbunden men har andra symptom på förklimakterie). Min läkare skrev då ut Sertralin åt mig som jag tar dessa två veckor. Det är ju en antidepressiv medicin, men jag äter den för biverkningarna, alltså de tar udden av det deppiga. Dessa tillsammans med Ashgawanda gör mitt humör lite bättre och jag kan åtminstone prata med min man då och då under dessa perioder.

  Då var det dags att shoppa igen, jäkla Emma 😉 Hoppas du får en fin helg! kram

 6. Tänker att det bästa med kristaller kanske är att de är där som en påminnelse till självvård. Jag har lite olika blå som en tankehjälp till att jag behöver träna/stretcha hals/nacke/axlar (blå är för halschackrat)

  Jag tror inte det hjälper men köpte mig en drömfångare och på sitt vis bidrar den med ett lugn – för den är vacker.

  Jag har satsat på kosttillskott för magen i sommar och de har faktiskt hjälpt. Precis som också den ytliga hud och hårvården.

  När det kommer till naturpreparat för hormoner så är min erfarenhet att man får ge dem tid.

  Lite nyfiken på att prova de där hampakapslarna.

 7. För er som är i förklimakteriet kan jag tipsa om boken Hormonkarusellen av Hilde Löfqvist samt även böcker av Monika Björn som handlar om träning, kost och klimakteriebesvär.

  För en god hälsa. ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg