Att börja anamma hösten.

 

Jag har ju kämpat emot hösten med näbbar och klor sen i våras, men nu är den här och då finns det inte mycket mer att göra än att anamma den och acceptera att den är här.

Så jag har kapitulerat och omfamnat den. Dricker chai och går i stickat och har tjockare strumpor och har tagit fram höstjackan och tänder fler ljus och letar upp batterier till mina Enjoy Candles och scrollar fram lite lugnare spellistor och har ett sug att baka bröd. Höstaktiviteter. Sånt man gör när det börjar bli mörkt.

Och det känns okej.

Jag skulle inte säga att jag är överlycklig eller att detta är den lyckligaste tiden på hela året – men det går okej. Och snart är jag helt inne i det och kommer inte ens reflektera över att det en gång var så varmt att bara sjön gav svalka och att jag då fasade för det här så mycket att jag inte ville att det skulle ske. Nu skedde det, som alltid, och nu är vi i det och snart har vi glömt det andra tills det börjar närma sig vår igen och vi vaknar till lite och minns att det är ju det här vi väntat på.

En höst-vila får man ta sig, det är okej att gå ner i tempo, att bli lite som en björn.

Alla gör vad man nu behöver för att vara, liksom.

4 kommentarer till “Att börja anamma hösten.

  1. Jag älskar hösten, så klart får det gärna vara sol och vindstilla. Tycker både höst och vinter är mer kravlösa än vår och sommar då det förväntas att man hittar på massor hela tiden.

  2. Så romantiskt, magiskt bild 🥰😍 som alltid ser du fantastisk ut.
    Tiden har kommit, sommaren är över… hösten närmar sig, yeah tiden går flugit forbi…

    Nu börjar tiden »where we slow down«, älskar hösten/vinter med alla dess aspekter 🍁🍂

    Så önskar jag dig tusen vackra höstögonblick med tons of chai ☕️🍂🍁❤️

  3. Har också en ångest inför hösten. Brukar börja i juli.. Men i mitten av oktober någonstans, när man ändå kan skymta julen börjar det kännas ok! Och en höstig hundpromenad eller ridtur i krispig luft och sol är ju ändå rätt himla trevligt. 🙂

  4. Skulle gärna vilja ha lite höstvila men det är läxläsning och hugga ved som gäller (men mycket mys också)!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg