Att ha saker som gör en glad.

 

Saker som piggar upp vilken höstvecka som helst?

Att få frukost levererad till kontoret (kanelbulle och varm choklad, mmmm), att få till de där gympassen och att skaffa ett stort fång liljor som man nästan försvinner bakom och som fyller upp ens största vas. Doftar fantastiskt också. Det är saker jag värdesätter otroligt mycket och är så himla tacksam för, även om de kanske inte verkar vara världsomvälvande eller livsviktiga. Eller kanske just därför.

I måndags bakade jag och pojkarna pepparkakor och jag har lovat en repris till på det innan veckan är slut, och så är det jkulmarknad i helgen och det får man ju bara inte missa?! (Vill till julmarknaden på Tivoli också men den har inte startat ännu så den får vi vänta lite på). Julmarknader kan ju vara något av det bästa Gud skapat faktiskt, om inget annat för att bli lite högtidsmjuk och varm inombords och tänka att det här med mörker inte är så dumt ändå.

Hur ser det ut för er? Har ni nån ”måste-marknad” där ni bor?

Eller avskyr du kanske allt med jul och marknader?

Berätta gärna!

 

13 kommentarer till “Att ha saker som gör en glad.

 1. Jag tillhör de sistnämnda: jag hatar allt vad jul heter. I år får jag av olika anledningar för första gången nånsin ”fira” jul precis som JAG vill. Det innebär noll julpynt what so ever. En julafton utan julmat och hysterisk klapputdelning. Bara jag och nån jag älskar, som vilken myskväll som helst. Kommer bli min finaste jul nånsin <3 ❤️

 2. Jag är ju sugen på Huseby men vi ska jaga både lördag och söndag så jag får se om det hinns med. Jag antar att du visar bilder därifrån sen 😉 Där är så mysigt att gå när det har mörknat.
  Jag hoppas ju kunna putsa fönster och börja med julbelysning i helgen med men få se om de där timmarna finns…
  https://lotte4.blogspot.se

 3. Älskar alla saker man gör för att julkänslan ska infinna sig… pirret! Tar gärna tips på julmarknad i södra Skåne

 4. Bor i Helsingborg och skyyltsöndagen här är rätt hemsk tycker jag, bara trängsel och oftast regm så jag åker gärna till Köpenhamn. Med det sagt, jag ÄLSKAR jul, igår åkte slingorna upp i trädgården och jag funderar på om jag orkar vänta någon liten dag till med stjärnor och ljusstakar. Vill ha ljus och mys!

 5. Brukar alltid besöka Svenska Slottsmässors julmarknad på Wrams Gunnarstorp utanför Hbg, så himla mysig! Den är dock väldigt tidigt så det är lätt att missa den pga inte börjat tänka på julen än. I år var den första helgen i november.

 6. Howdy Emma 🤩. Ja, det är så perfekt.. Sport är bra för kroppen och jag tycker att det är jättebra att du gör något för dit kropp 👌Jag gör yoga och tränar med gummiband (theraband).
  Det gör dig mentalt stark och minimerar stress.

  Precis som du älskar jag liljor, ja jag gillar den här doften. Jag har målat så många stilleben av liljor. Underbart att era pojkar bakade pepparkakor, ser filmen och det var superkul och gott <3.

  Ja, visst har vi en marknad. Jag älskar särskilt vår gamla julmarknad med massor av traditionellt hantverk. Precis som du ser jag fram emot förjulstiden och julen 🎅🏻❄️ Ha fin tid och tack för alla underbara bilder <3

 7. Jag är så nyfiken på Yangtorp. I många många år då vi har en familjestuga i närheten har jag förundrats över detta vackra buddistiska tempel som ligger inbäddat i skogen på Linderödsåsen. Nu öppnar de upp för allmänheten för julmys och jag bara måste bege mig dit. Har bara varit utanför och det är så surrealistiskt, så vackert och fridfullt. https://www.yangtorp.com/event-details/jul-pa-yangtorp

 8. Här i Östersund har vi Jamtli julmarknad och den tror jag du skulle älska, massor med utställare och gamla gårdar och oftast snö, riktig julstämning brukar man få där!

 9. jag såg din reel på insta idag och blev helt gråtig för det var så fint. ”livet”. tack för att du visar lite av ditt liv för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg