Att ha pojkvecka på plats.

 

Åååååh imorgon är det måndag igen och pojkvecka!

Som jag längtat!

Även om jag passar på att njuta av sånt jag själv uppskattar veckorna de inte är här (som att ligga raklång i soffan och leva mitt bästa liv genom att äta choklad och se Criminal Mind i tystnad) så är det ju mer liv i livet när de faktiskt ÄR här. Hemmet är mer ett hem och de får mig att skratta varje dag och de kommer med så vansinnigt kloka kommentarer som jag sen kan gå och fundera på hela veckan efter. Blir fortfarande så förundrad ibland; att jag har skapat de där? Att de blev så vettiga trots att jag själv så många gånger tänkt att jag nog inte är vettig nog själv.

Men det är ju inte bara min förtjänst. Jag valde ju också världens bästa pappa till dom, och det är nog en av de sakerna jag är mest stolt över i livet faktiskt – att det valet var 110% korrekt, som jag visste att det var. Jag vet att många blev nästan arga på mig när jag fick frågan varför jag gifte mig med mannen (på den tiden vi fortfarande var gifta) och jag svarade för att han är någon jag kan skilja mig från men det var faktiskt så. Jag gifte mig med honom, och skaffade barn med honom, för att han var någon jag kunde skilja mig från. Det vill säga; jag visste att oavsett vad som händer så kommer han alltid vara stabil och bra och det kommer aldrig bli fult eller smutsigt eller dramatiskt eller våldsamt eller ens elakt. Vi kommer alltid dela samma grundvärderingar och han kommer alltid vara en fantastisk pappa och han är, och kommer alltid vara, en av de absolut viktigaste personerna i mitt liv. Så är det bara. Jag har inte ett ont ord att säga om honom, alla ni som undrat. Har ingenting annat än respekt och kärlek för honom, och han var alldeles perfekt för den säsongen av mitt liv som han var menad för, och för uppdraget som exman och pappa för resten av våra liv.

Och det är vackert tycker jag. Allt måste inte vara fult och svart efter en separation, det är inte alltid så.

Men ja,

pojkvecka startar imorgon och jag längtar. Snart ska jag hoppa in på ett webinar jag deltagit i och slutföra sista dagen, och så ska jag maxa tystnaden och Criminal Minds tills det blir imorgon och livet får mer liv igen.

En hel söndagskväll kvar, bara.

15 kommentarer till “Att ha pojkvecka på plats.

 1. Det här inlägget var så fint. Jag är också ganska nyseparerad och har också en väldigt fin relation till min exman/barnens pappa.

  Det är något som fler borde tänka på, det där ”en man jag kan skilja mig ifrån”, det ligger så mycket i det!

 2. Dina texter! Och dina bilder. Inte klokt så bra och fina de är. De sprider sån värme och kärlek.

  P.s vill gärna veta hur kaninerna har det😊?

 3. Oi , oi, tiden går så fort. Noah du har blivit riktigt stor, så gullig 😍 Herregud, jag älskar det Emma att du och din exman är bästa vänner 👏

  Du och många andra människor är ett bra exempel på hur man kan fortsätta prata face to face efter skilsmässan 👏Fortsätt med den fina vänskapen 👍

  Så superflott inlägget ❤️

 4. Jag har också den relationen med mitt ex. Han är världens bästa pappa. Och en av mina bästa team-medlemmar nånsin. Är det fortfarande. Vi var menade att få barn ihop. Men vi var inte menade att dela livet ihop. Det är inte fult eller konstigt på något vis och han och vår relation är inte mindre värd för det.

  Du kommer att klara dig alldeles utmärkt, Emma. Och era ungar har sån jävla tur att just ni två är deras föräldrar. För ni visar dom att världen inte behöver vara så svartvit som tyvärr många utmålar den för att vara. Fortsätt så.

 5. Vilken fantastisk hyllning till barnens pappa och din exman! Tack för att du så generöst delar sådana kloka tankar. Kan inte låta bli att grina lite….

 6. Så fantastiskt sätt å se på det. om det skulle ske önskar jag att jag har samma syn på saken

 7. Så fint du beskriver din exman och er relation. Blir stolt över er, trots att jag inte känner er, haha. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg