

Two Oceans undrade om jag ville arrangera en vinprovning för mina vänner med deras tre (tydligen extremt sockersnåla) viner och det var klart jag ville. Vem vill inte ha en chans att umgås under uppstyrda former? Och en kväll med tjejerna tackar jag helt enkelt inte nej till.
Så förra måndagen kom dom; Nelly, Banditen, Fru Sederblad och Annika, i samlad trupp med händerna fulla av mat och presenter. De är världens bästa. Jag säger bara det.




Banditen (som alltid kommer med de mest genomtänkta presenterna som alltid får mig att börja gråta) hade skaffat Buse en egen smultrunplanta att ”nattna”, och det gjorde mig så rörd att jag fick svälja hårt. Hon hade dessutom gjort hål i bottnen på den så att han kunde nattna för glatta livet utan att den dog. Som om det inte var nog hade hon med sig nya badgrodor, såpbubblor, en mjuk boll och till mig den vackraste klänning jag kunde tänka mig. Älskade Bandit.
Fru Sederblad kom med ost och ingredienser till den somrigaste sallad jag smakat – det var jordgubbar och körsbärstomater och rädisor och champinjoner och balmsamvinäger i en ljuvlig blandning och medan hon fixade i köket dukade vi andra bordet och gestikulerade mot varann. Och så spelade vi musik och kände oss som i en reklamfilm (måste slå ett slag för Sony BTX300 som några av er undrat över; fantastisk vid såna här tillfällen eftersom den inte har sladd och kan spela Spotify via bluetooth från telefonen) och raljerade över Banditens ofrivilliga bloggpaus. Och så synade vi vinet ingående såklart.
Vi skulle testa Two Oceans Shiraz Rosé (6460), Cabarnet Sauvignon Merlot (5069) och Sauvignon Blanc Chenin Blanc (2027). Jo, jo. Inte illa. Och Fru Sederblad var mest pepp över den låga sockerhalten eftersom den kanske skulle innebära att hon eventuellt kunde smutta på ett glas utan att få migrän









Och så började den trevligaste kväll jag haft på länge. Herregud vad jag skrattade.
Jag hade tagit fram papper och penna för att ingående skriva ner allas spontana reaktioner på vinerna och vara seriös och sådär, men vi hade helt enkelt så roligt att det liksom inte var lönt. Dock enades vi om att det vita vinet var lättdrucket, syrligt och passade utmärkt med kyckling (dock inte alls med jordgubbar). Rosévinet var ”sommar”, mjukt och funkade däremot hur bra som helst med jordgubbar. Picknickvin, sa Banditen och vi andra höll med. Annika tyckte att rosévinet var klart bäst, dock hade det för lite bubblor för hennes smak (läs inga). Och det röda? Det var strålande till osten och helt klart min favorit. Jag gillar rödviner som är lite sträva mot tungan utan att för den sakens skull vara för stramt.
Och där satt vi ute i trädgården och vägrade gå in trots att kvällen blev kylig och myggen närgångna, och vi berättade för varann hur mycket vi tyckte om varann och mannen gick förbi då och då och skakade på huvudet och muttrade något om att han nog skulle måla flaggstången och då skrattade vi bara ännu mer, och återigen blev det så tydligt hur viktiga vänner är i mitt liv.
Så kom det sig alltså att jag hade vinprovning en måndag när sommaren nästan nyss kommit och rapsen redan blommat ut.
Detta inlägg var i samarbete med Two Oceans. Och så har jag testat taggningsfunktionen! Om ni för muspekaren över första bilden så ser ni hur det är tänkt att fungera.
//
