Att gömma sig från solen.

 

IMG_9947

IMG_9952

IMG_9958

IMG_9992

IMG_9963

IMG_0023

IMG_0044

IMG_0065

IMG_0077

 

Igår, när Busen sov middag och jag hade bränt ryggen efter att ha spenderat timmar med att gå framåtböjd och dra honom genom vattnet och samtidigt låta som en motorbåt, bestämde jag mig för att vila huden och skrev upp mig på en matlagningskurs på hotellet.

Så det var jag och en handfull aningen äldre gäster som samlades i en restaurang med bedövande vackert ljus för att lära oss laga moussaka av en mjuktalande, grekisk kock med rodnande kinder. Jag kunde inte låta bli att känna att det var lite eat, pray, love över hela situationen – där satt jag på rad bland andra kvinnor med ett litet block i handen och med den där tröttheten i kroppen och följde potatis och zucchini och mjölk med blicken från skärbräda till olja och stekpanna och dofterna från den lilla spisen var som allt annat här nere; sövande och trygga och självklara.

Så nu kommer jag hem, inte bara aningen mer solbränd och aningen mer utvilad, utan också som en kvinna som kan laga moussaka.

 

slut

10 kommentarer till “Att gömma sig från solen.

 1. Åååååh, vad ljuvligt. Älskar sånt där. Men det vet du ju. Och tänk att jag nästan kunde varit där med dig! Sablar alltså.

  Kraaaam<3

 2. Vad kul med hotell som anordnar matlagningskurs!!! Mousakka är en av mina favoriter och jag ser att kocken låter köttfärsen puttra med rödvin. Det gör alltid jag också:) Dela gärna med dig av receptet sen!
  Kram
  Rebecca

 3. Låter underbart!
  Jag brukar titta på min svärmor när hon tillagar de mest underbara grekiska rätterna….dock det i vårt lilla, varma och typiska grekiska kök nere i ett 40-gradigt högsommarGrekland! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg