I annonssamarbete med BAGAREN&KOCKEN

Att se fram emot våffeldagen!

 

Snart är det våffeldagen minsann och jag fick äran att fota bilderna åt Bagaren&Kockens våffelkampanj.

Ni må tro att det var ett poppis uppdrag hos de små här hemma; Leo stod i studion med stora ögon och assisterade hjälpsamt samtidigt som han lystet frågade när man fick lov att smaka egentligen. Och jag förstår honom; luftiga, frasiga belgiska våfflor och mängder av goda tillbehör – vem blir inte sugen av det?

 

 

Just belgiska våfflor är ju faktiskt snäppet godare tycker jag.

Det är något lyxigt med det där tjocka, luftiga och det kan vara mellanmålet nummer ett här hemma på helgerna. Leo vill ha sina med nutella, jag vill ha sylt och grädde, mannen hjortronsylt och glass, och Noah äter helst sina med kanel, socker och en skvätt lättvispad grädde.

 

 

Receptet till belgiska våfflor hittade jag hos min talangfulla kollega HÄR och de blev verkligen perfekta i både konsistens och smak. Jag hade bara vaniljsocker istället för vaniljpulver (som är så svårt att hitta) annars följde vi det till punkt och pricka. Ett tips är att smeten står sig jättefint i kylen om man nu gör en sats och inte gräddar allt på en gång.

En sån sats blev ungefär 6 våfflor, eller fem och en lite tunnare.

 

 

 

Det roliga med våfflor är ju att det går att variera i oändlighet både med topping och smak.

Leo ville så gärna ha en morotskakevåffla så det gjorde vi och den blev SÅ god! Exakt samma smak som en morotskaka faktiskt. Jag adderade bara kryddorna i smeten (kanel, ingefära, kardemumma) efter tycke, rev i två morötter och sen gjorde vi frostingen som man brukar och la på den när våfflan svalnat. Ett riktigt bra recept på morotskaka hittar ni på bloggen HÄR förresten, om ni nu är sugna på det.

Men iallafall; har ni ett barn som älskar morotskaka och du vill festa till våfflorna lite extra så testa att göra morotskakevåfflor! Det blev så himla uppskattat här iallafall.

 

 

 

Våffelkampanjen på Bagaren&Kocken pågår för fullt, HÄR hittar ni den, perfekt om ni vill uppdatera köksskåpen med ett våffeljärn (kanske belgiskt?) inför våffeldagen. Själv kommer jag inte bara hålla mig till våffeldagen inte, utan drömmer redan om hur jag i sommar ska servera belgiska våfflor med hemmagjord glass och rabarberkompott på framsidan av Drömmen. Lyxen i det liksom. Att plocka det man behöver från trädgården, låta glassmaskinen surra en timme för att producera en krämig, gräddig jordgubbsglass och koka ihop rabarber från odlingslådorna.

Hå hååå!

Efterrätter och mellanmål är livet.

 

Rekommenderade inlägg

12 thoughts on “Att se fram emot våffeldagen!

  1. Det absolut bästa har jag förstått är det där från SAGE, men jag tror att de billigare alternativen går precis lika bra faktiskt.

 1. Baa…vilka bilder!!! Ja smäller av, tänk att våfflor kunde vara så vackra, du är en bildkonstnär av högsta rang!!

  Roligt det där med tillbehören 😉 hjortron sylt å glass måste ju provas, tack för den/ kram mia

  1. Alltså vet du – det är blomfat jag köpte hos floristen 🙂 Tyckte de var perfekta för matfoto! De små svarta är också blomfat.

 2. Ser ju smaskens ut! Men hjärtat hoppade över några slag vid morotsvåfflan. Trodde det var ett avhugget finger på bilden!!
  Hjälp:O

 3. Så vackert och så gott! Mina barn vill möjligen ha köpt sylt, annars inget alls på pannkakor och våfflor – tråkigt. Men jag tar gärna både det ena och det andra 🙂
  Vaniljpulver är väl lätt att hitta i varenda matbutik?

 4. S å läckra bilder! Tack för inspirationen har tänkt införskaffa ett belgiskt våffeljärn länge och äntligen kom jag till skott.
  Nu ska här smaskas nybakade brownies
  Kram Malin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *